perjantai 29. elokuuta 2014

Pikkuisia nutukkaita nuuhkuttelemassa.

Kävin pari viikkoa sitten 15.8. ihastelemassa ja nuuhkuttelemassa pieniä paimensukuisia tulokkaita yhdistelmästä Tiitiäisen Herman x Nutukas Aamutuima. Kuvissa pienillä Nutukas-pentusilla on ikää viisi vuorokautta.

Sukulaispentujakin nämä ovat, niin emänsä kuin isänsä puolelta. Luna on näiden pentujen isoisomummu (e. Nutukas Aamutuima ee. Nutukas eei. Nutukas Ukri eeie. Nutukas Illusia). Lisäksi Ursa (Nutukas Ursula) on näille pennuille paitsi isoisotäti myös tätipuoli, onhan näiden pentujen isällä Tiitiäisen Hermanilla ja Ursalla sama isä Nutukas Ungelo.

Kermanvärinen narttu.

Dominopennut, tummin ylinnä on uros ja kaksi alempaa ovat narttuja, joita Eeva leikillisesti kutsuu yhteisnimellä silakkapihvit. 
Muistuttavathan ne ylhäältäpäin katsottuna selkäraitoineen sentään melkoisen hyvälihaisilta silakkapihveiltä. :)

Dominotytöt.

Punertavamman sävyinen dominonarttu.

Nartut vasemmalla, uros oikealla.

Punertavamman sävyinen dominonarttu.


Haukotuksen jälkeinen virnistys.

Uros.


Peppi-emo on hieman huolissaan kuvaus-sessioista.

Harmahtavamman sävyinen dominonarttu.
Tässä nartussa on hauska utuisen savuinen sävy, joten odotan kiinnostuneena minkä väriseksi narttu aikuisuuteen mennessä muuntuu.


Kermanvärinen narttu.


Peppi-emo ja kirjavansävyinen pentueensa.



Ylpeä emokoira.

Peppi oli kivanluontoisen oloinen koira. Vaikka en ole koskaan kyseistä koiraa tavannut, se muutaman vuorokauden ikäisistä pennuistaan huolimatta otti minut vastaan iloisesti häntä heiluen eikä ollut millänsäkään, kun ihastelin sen pieniä tulokkaita laatikon äärellä. Se ei kuulemma höösää liikaa pentujen eteen, eikä ole jatkuvasti liimaantuneena laatikkoon, vaan hoitaa niitä tarpeen mukaan, pitää ne puhtaana, ruokkii ja huoltaa sen mitä pennut tarvitsevat. Laatikossa oli hiljaista ja tyytyväisen oloista sakkia ja emokoiralle jäi aikaa seurustella ihmistenkin kanssa.





Minusta on hauskaa, että kahdesta melkolailla samansävyisestä dominovanhemmasta tulee näinkin kirjavaa sakkia. Jokainen on erotettavissa toisistaan välittömästi syntymän jälkeen.


Somia mötköjä. Näitä täytyy käydä tervehtimässä uudemmankin kerran. 

Ei kommentteja: