tiistai 11. elokuuta 2015

Lunan DM-geenitestin tulos terve.

Hyviä uutisia! Lunan (Nutukas Illusia) Degeneratiivisen Myelopatian (DM) -geenitestin tulokset saapuivat Laboklinilta. Luna on kyseisen sairauden suhteen terve (N/N) eli kukaan sen jälkeläisistä ei omaa riskiä sairastua kyseiseen sairauteen. Nutukas U2-pentueen sekä Omituisten Maavärien ja Karhupentujen omat ihmiset voivat siis huokaista helpotuksesta tämän suhteen. Lunan pennut voivat olla isien mukaan korkeintaan sairauden kantajia.

Name: Nutukas Illusia
Stud book no.: FIN31639/02
Tattoo no.: 31639C

Degenerative Myelopathy - PCR

Result: Genotype N/N (exon 2)

Interpretation: The dog is homozygous normal concerning the intact SOD1-gene. The dog does not carry the mutation in exon 2 of SOD1 that is suggested to be a major risk factor for the development of Degenerative Myelopathy. The dog can pass only the normal gene on to all its offspring.


DM (Canine Degenerative Myelopathy)

Prcd-PRA:n ja Pompen taudin lisäksi suomenlapinkoirilla voi tätä nykyä geenitestauttaa myös Degeneratiivisen Myelopatian (DM), joka on etenevä selkäydinrappeuma. DM:n ensioireita ovat takapään koordinaation ja asentotunnon heikkeneminen ja sairaus voi lopulta johtaa koiran halvaantumiseen.

Hovawart kasvattajan kennel Lumenin sivuilla on ainakin lisää asiallista tietoa DM:stä: Degeneratiivinen Myelopatia (DM)

Ei kommentteja: