lauantai 9. maaliskuuta 2013

Okra

Päivitetty 17.10.2017

 

OMITUINEN OKRA

FIN29048/07

narttu, domino, s.30.4.2007
i. Delete e. Nutukas Illusia
kasv. Susanna Kangasvuo, Tuusula
om. Katja Anttila, Aura

Lonkat C/C, kyynärät 0/0, polvet 0/0
Kaksi kertaa terveiksi todetut silmät. Silmissä ei HC-, PRA- tai RD-muutoksia, viimeksi tarkastettu 20.8.2012
prcd-PRA terve/clear, a

Näyttelytulos AVO-H
Katselmus, 2008 JUN-n /4.


SISARUKSET


n. TERRA - prcd-PRA a, napatyrä, steriloitu
n. SIENNA - prcd-PRA a, pieni napatyrä
n. UMBRA - D/D, kyynärät 0/0, terveet silmät, prcd-PRA a, steriloitu, LTE +112, MH-kuvattu, poropaimennuskoe


JÄLKELÄISET


Maustepennut, s.3.11.2012, i. Kylkimyyryn Michael Vronsky
u. SINAPINSIEMEN - kastroitu
n. VANILJA - B/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0, terveet silmät, prcd-PRA terve, Pompen tauti terve, DM terve, Kats. NUO-n. loppukehässä, 1 pentue (i. Kummakuun Barreiras)
u. PIPPURI - kastroitu
n. KANELI

Okra KoiraNetissä


Okra on tuuheaturkkinen, vankkarakenteinen, kaunis dominovärinen narttu. Se on ystävällinen, avoin ja leikkisä koira, joka on hyvin kontaktissa ihmisiinsä. Riemuisa tuttavuus.

Vastaantuleviin asioihin Okra on aina suhtautunut reippaasti ja positiivisella asenteella. Okra on asunut elämänsä aikana paitsi Suomen rajojen sisäpuolella Oulussa, Tampereella ja Turussa, myös pari vuotta ihmistensä mukana Kanadassa Vancouverissa. Se on kulkenut mukana joka paikassa ja ihan kaikenlaisissa askareissa, se on tottunut muuttuviin olosuhteisiin, erilaisiin ihmisiin, eläimiin, kulkuvälineisiin ja ympäristöihin, elämän hyörinään. Perusluonteeltaan Okra on rauhallinen ja osallistuva, iloinen ja seurallinen, vahvahermoinen koira.

Okran tehtävänä on toimia ennen kaikkea mukanakulkijana ja koiran kokoisen kolon täyttäjänä, mutta sen kanssa on myös kokeiltu eri harrasteita, hauskanpito pääasiallisena tavoitteena mielessä pitäen. Okran repertuaariin on kuulunut pentuaikojen sosiaalistumisringin lisäksi mm. tottelevaisuuskoulutusta, poropaimennuksen opettelua, jäljestystä ja näyttelytottumustreeniä. Takana onkin pari näyttelykäyntiä ja poropaimennuskoettelu, joskin sillä kertaa hylätyllä lopputuloksella. Okra päätyi paimentamaan lähinnä tuomariston nutukkaita juoksevien koparaeläinten sijaan.

Esikoisomituinen on reipas maailmanvalloittaja, joka asusti melkein pari vuotta Kanadassa, Vancouverissa. Elämänkokemus karttui toden teolla merten yli kuljettavista lentomatkoista aina jokseenkin tuoksahtaviin kohtaamisiin haisunäätien kanssa. Palattuaan Suomeen Okran ihmiset rupesivat toteuttamaan jo pitkäaikaista ajatustaan saada Okra pennutettua. Okralle syntyikin marraskuun alussa 2012 neljä potraa pentua isänään Kylkimyyryn Michael Vronsky. Pennuista väritykseltään harvinainen sininen domino Vanilja eli Vilma jäi kotiin huolehtivan emonsa seuraksi.

Syntymäkodissaan Okra lähinnä vain söi ja nukkui ensimmäiset neljä elinviikkoaan, jonka jälkeen se heräsi totuuteen, että sekin on koiranpentu, jonka täytyy opetella koiranpennun riiviömäiset tavat. Okra oli pusuttelija, syliinpyrkijä ja lopulta kaikissa jäynissä siskojensa keralla mukana. Tyypillä oli valtava ruokahalu ja siivottomat ruokailutavat, massiivinen vatsa sekä voimakas kyynärpäätekniikan käyttötaito. Okra oli suloisen olemuksensa lisällä juuri sellainen pentu, josta jokaisessa koirakirjassa puhutaan, varmin valinta, se joka ensimmäisena tulee ihmistä kuin ihmistä tervehtimään.


POROPAIMENNUSKOE


Pudasjärvi 7.3.2010, hylätty
Osallistunut Porokoirakerho ry:n poropaimennuskokeeseen Korentokankaan aidalla Pudasjärvellä.

Okra nutukaspaimenessa Pudasjärvellä, tällä kertaa kiinnostus poroihin ei ollut riittävää.
kuvat Minna Väänänen

Okra poropaimennustreeneissä Ranualla 15.2.2009


PAIMENSUKUISEN LAPINKOIRAN SEURA RY:N KATSELMUSARVOSTELUT


Oulu, Hiukkavaaran entinen kasarmialue 26.4.2008, Janika Wikstén
Erittäin sievä narttumainen olemus. Kaunis pää, ihastuttava ilme. Hyvä turkki. Aavistuksen luisu lantio. Liikkuu tehokkaasti. Takaliikkeet aavistuksen ahtaat. Erittäin hauska luinne. Purenta ok.
JUN-n /4.


NÄYTTELYARVOSTELUT


Keminmaa 23.5.2009, Marjatta Pylvänäinen-Suorsa
Keskikokoinen, kevytrakenteinen narttu. Hyvät mittasuhteet. Isot ala-asentoiset korvat, pyöreät silmät. Hyvä kuono-osa. Hyvä kaula ja selkä. Hieman ala-asentoinen häntä. Kapea runko ja rintakehä. Ulkokierteiset etu- ja takakäpälät. Ahtaat takaliikkeet. Sivuliike lyhyt. Hyvä karvanlaatu.
AVO H

Oulainen 24.5.2008, Hannu Talvi
Mustan punertava riistanväri, vielä kovin löysästi rakentunut, keskikokoinen, hyvä pään muoto, runko voisi olla hieman täyteläisempi. SIro raajaluusto, seisoo takaraajat rungon alla. Varsin hyvä turkki ja häntä. Rauhallinen luonne. Sipsuttelevat liikkeet.
JUN H


Okra 10,5 v. 15.10.2017

Ei kommentteja: