sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Sienna

 

OMITUINEN SIENNA

FIN29050/07  
 
narttu, riistanvärinen (sudenvärinen), s.30.4.2007
i. Delete e. Nutukas Illusia
kasv. Susanna Kangasvuo, Jyväskylä
om. Eeva Elfving, Espoo

prcd-PRA terve/clear, a
pieni napatyrä


SISARUKSET

n. OKRA - C/C, terveet silmät, polvet ja kyynärät, AVO-H, Kats. JUN-n 4., 1 pentue (i. Kylkim. Michael Vronsky)
n. TERRA - prcd-PRA a, napatyrä, steriloitu
n. UMBRA - D/D, kyynärät 0/0, terveet silmät, prcd-PRA a, steriloitu, LTE +112, MH-kuvattu, poropaimennuskoe

Sienna KoiraNetissä
 
 

Sienna on tasapainoisesti rakentunut, korkearaajainen, vahvalla punaruskealla sävyttynyt sudenvärinen koira, joka liikkuu erityisen kauniisti. Tyttö, joka pitkillä jaloillaan kiitää vauhdilla nauttien takaa-ajoleikeistä, harva voittaa Siennan nopeudessa. Sienna on iloinen ja reipas sekä jokseenkin itseriittoinen ja itsenäinen. Arjessa rauhallinen, sopeutuva ja fiksu koira, joka on asuttanut elämänsä ensimmäisen vuoden Tallinnaa. Omilleen uskollinen "yhden miehen koira", joka suhtautuu vieraisiin lähinnä välinpitämättömän viileästi. Pikkupentuajan totuttelun jälkeen, rohkaistuessaan ja saadessaan itsevarmuutta, on oppinut toimimaan vieraiden koirien kanssa ja tapaa säännöllisesti seurapiiriinsä kuuluvia.

Sienna on loistava matkustaja ja onkin elämänsä aikana kulkenut paljon ja kohdannut monenlaista, eikä vähiten sen takia, että ihmisensä ovat asuneet Tallinnassa, käyden silti säännöllisesti myös Suomen puolella. Siennan bravuureja ovat vessapaperin silppuaminen, luiden piilottaminen ja luonto-ohjelmien katseleminen, kohti juoksevia leijonia säikähtäen ja niille sohvalla karvat pystyssä muristen tai vaarattomampien eläimien seurailu ja niiden mystisen ilmaan katoamisen ihmettely.

Sienna viihtyi synnyinkodissaan peräkammarintyttönä siskojaan pidempään, löytäen vihdoin oman tuntuisen kodin ja jättäen meidät aavistuksen vajaa 13 viikkoisena. Siitä tuli kosmopoliitti, Eestin ja Suomen, Tallinnan ja Espoon välin reissailija. Meillä ollessaan Sienna oli reipas ja fiksusti maailmaan suhtautuva pieni eläin, jolle kertyi jo meidän kanssamme reilut 2000 ajokilometriä. Auton oven avaus saikin Siennan aina heiluttamaan iloisesti häntäänsä ja pyrkimään kyytiin, etupenkille pääsi itsekin salaa livahtamaan. Koin Siennan fiksuksi, kiltiksi ja isojen leikeissä tomerasti, sataprosenttisesti mukana olevaksi.

Sienna on ehtinyt toimittamaan varsin odottamattoman teon, kun se kaksitoistaviikkoisena kävi omatoimisesti uimassa, jotain mitä omat koirani eivät ole tehneet aikuisempanakaan. Sienna kulki meidän kanssamme metsissä ja rannoilla, kaduilla ja kaupungissa, se oli turistina jopa vuoden 2007 Agirodussa, kokeillen vähän esteitäkin, putkea ja kontakteja. Sienna oli mukanakulkeva ja lähelläpysyvä otus, johon kerkesimme kiintyä ja joka oli mielestämme varsin hieno pentu. Pentu joka syntymästään oli kekseliäs mietiskelijä, tuumailija, hiippailija, jonka pitkät ulottuvuudet mahdollistivat pääsyt paikkoihin, joiden ulkopuolella piippasi pikkiriikkinen siskolauma.

Ei kommentteja: