maanantai 30. maaliskuuta 2015

Pätevä kisadebytoija.

Kävimme Ritun (PAIM-T Omituinen Tunturirisakas) kanssa lauantaina 28.3. onnistuneesti painelemassa virallisilla agilityareenoilla ihan ensimmäistä kertaa.

Ritu kotilenkkimaastoissamme 25.2.2015

TamSKin kisoissa Lempäälässä ensimmäisellä radalla toimi tuomarina Johanna Nyberg, jonka radalta teimme niin sanotusti hyvän HYLlyn, meno oli sujuvaa ja hyvävireistä, joten sen suhteen olen enemmän kuin hyvällä mielellä. Hylkäys tuli jo radan alkupuolella, kun kolmantena esteenä olevalta puomilta oli tarkoitus hypätä muuri ja palata puomin alla olevaan putkeen. Ritu lähti hyvin mukaan ohjaukseeni, mutta huolimaton ja olettava ohjaukseni käänsi Ritun jo muurin editse putkeen, josta HYL. Lisäksi toinen virhe tuli keppien lopusta, kepeiltä oli tarkoitus kääntyä lähes yhdeksänkymmenen asteen kulmassa vasemmalla olevaan putkeen. Ohjasin Ritua kepeillä oikealta ja tarkoitukseni oli toteuttaa putkeen meno päällejuoksuna. Jälleen kerran hätiköin ja ryykäsin liian aikaisessa vaiheessa päällejuoksuun, jonka takia Ritu kääntyi putkea kohti jo kolmanneksi viimeisestä välistä. Täytyy pitää itse mielessä Ritun kokemattomuus ja ohjata nuorta koiraa loppuun asti, huomaan olettavani liikaa, jolloin tulee huolimattomuusvirheitä.

Toiselta Henri Luomalan tuomaroimalta radalta nappasimme sitten jo nollatuloksen pienestä pelastelusta huolimatta. Oletin Ritun tulevan putken jälkeen persjättöön ongelmitta, mutta Ritu painalsikin selkäni takaa suoraan seuraavalle esteelle, joka oli onneksi oikea, joten sain pelastettua tilanteen virheittä maaliin. Aika alittui reippasti ja etenemisnopeuskin on lupaava siitäkin huolimatta, että suoritus ei ollut niin sujuva kuin olisi voinut olla ja sekä puomilla että Aalla tehtiin kunnolliset pysäytyskontaktit. Loppusijoituksemme radalta oli hienosti toinen.

Päivästä jäi kaikkiaan erittäin hyvä mieli, Ritu teki kontaktit upeasti ja löysi keppien sisäänmenot moitteetta, selvittiinpä ensimmäisellä radalla jopa pöydästä... Pieni musta osoitti olevansa melkoinen agilitypakkaus, pää pysyi hyvin kasassa, se ei ollut millänsäkään kisahälystä, ihmispaljoudesta, kanssakisaajista, kuulutuksista eikä kisahallissa pauhaavasta valtavasta ja äänekkäästä lämmitystuulettimesta. Homma oli mainiosti koossa ja keskittyminen itse suoritukseen onnistui loistavasti. Tätä myöten ensimmäinen kiinnitys kohti kakkosluokkaa on kasassa, kilpailukirjassa on ensimmäinen merkintä ja kisaura on todellakin aluillaan. Huippua!

A-kisa, HYL
B-kisa, 0/-7,30, sij.2./12 (nopeus 3,92m/s)

Ensimmäiseltä radaltamme on myös videomateriaalia, jonka julkaisen, kunhan saan ladattua sen kamerasta koneelle.

5 kommenttia:

Remy kirjoitti...

Onpa mahtavaa! Onnea ensimmäisestä luvasta ja etenkin hyvästä menosta! :)

sosuka kirjoitti...

Kiitos! :) Huiput fiilikset lähteä kisapaikalta kotimatkalle. Saapa nähdä missä, milloin ja miten kisauramme jatkuu, mutta kylläpä se kisakärpänen pääsi nyt purasemaan Ritunkin kanssa.

-K kirjoitti...

Mahtavaa!! Onnea!

sosuka kirjoitti...

Kiitos Katja! :) Koskas Vilma ois odotettavissa kisa-areenoille? ;)

-K kirjoitti...

Jaa, taitaa vielä kestää hetki. Harjoitellaan ekaks kumpikin sietämään kisajännitystä epiksissä ;) Jokos teillä on seuraavat kisat kiikarissa?