sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

TerraOMITUINEN TERRA

FIN29049/07

narttu, riistanvärinen (sudenvärinen), s.30.4.2007
i. Delete e. Nutukas Illusia
kasv. Susanna Kangasvuo, Jyväskylä
om. H. Berndtson-A., Helsinki

prcd-PRA terve/clear, a
napatyrä, steriloitu


SISARUKSET

n. OKRA - C/C, terveet silmät, polvet ja kyynärät, AVO-H, Kats. JUN-n 4., 1 pentue (i. Kylkim. Michael Vronsky)
n. SIENNA - prcd-PRA a, pieni napatyrä
n. UMBRA - D/D, kyynärät 0/0, terveet silmät, prcd-PRA a, steriloitu, LTE +112, MH-kuvattu, poropaimennuskoe

Terra KoiraNetissä


Terra on tuuheaturkkinen, kaunisrakenteinen ja hyväkuntoinen sudenvärinen narttu. Se on fiksu, oppimiskykyinen ja sosiaalinen koira. Se kykenee rauhoittumaan, mutta on luonteeltaan kuitenkin enemmän toiminnanhaluinen ja kohtuullisen vilkas. Terra tapaa liki päivittäin seurapiiriinsä kuuluvia koiratuttavuuksia, se suhtautuu hyvin kaupungin vilskeeseen ja erilaisissa kulkuvälineissä matkustamiseen.

Koirana Terra on kaikin puolin tasapainoisen oloinen ja miellyttävä luonteinen, jonka kasvua on osattu ohjata oikeaan suuntaan, vahvistaen johdonmukaisesti maltillisuutta selkeät rajat asettaen. Terra on käynyt koirakoulua pennusta asti, TOKOn perusasiat, alokasluokan ja osa korkeampienkin luokkien liikkeistä sekä kirjava joukko erilaisia temppuja ovat hallussa. Terra on oppimishaluinen ja kekseliäs koira, joka haluaa toimia yhdessä ihmisensä kanssa.

Terra asustaa Helsingissä, kerrostalokoirana, metsät, iso piha ja merenranta ympäristönään. Se on luonnossa liikkujan kaveri ja retkikoira, jonka kanssa on vaellettu paljon lähtien Nuuksion kansallispuistosta aina Lappiin saakka. Lisäksi se lienee päässyt myös purjehtimaan ja melomaan ulkoilmaharrastuksista nauttivan ihmisensä keralla.

Synnyinkodissaan Terra oli tumma ja pippurisen oloinen pentu, joka aukaisi ensimmäisenä silmänsä, nousi ensimmäisenä jaloilleen ja oli yleensäkin ensimmäisten joukossa reippailemassa uuteen ympäristöön, ollen myös selvästi sanomalehtivarmin. Sirpakka tapaus, jolla oli vahva tahto ja siro rakenne. Se seurasi ihmistä kiinnostuneena ja uteliaana, sekä osallistui ja oli kaikessa mukana mielellään. Terra oli pennuista vilkkain ja keskimäärin kylläkin hyvin hiljaisen pentueen kovaäänisin Persoona.
Ei kommentteja: