maanantai 28. lokakuuta 2013

Lappalaiskoirien rotumestaruushopeaa sekä hyppyserti!!

Lauantaina 26.10. ratkottiin lappalaiskoirien 3.lk agilityrotumestaruudet Lappeenrannassa LAU:n (Lappeenrannan Agility Urheilijat ry.) kisoissa. Päivän radoilla toimi tuomarina Anne Savioja.

Agilityrata oli suhteellisen tahmea suorittaa ja se vaati paljon henkilökohtaisia inhokkejani, siivekkeen kiertoja. Tällä radalla maksiluokassa tehtiin vain yksi ihanneajan puitteisiin osunut nolla. Meillä Ursan (FI AVA BH TK1 Nutukas Ursula) kanssa onnistuminen kaatui loppuosuudella puomin jälkeen, kun ohjasin huolimattomasti hypylle ja Ursa kielsi esteen, tuloksena ratavirhe ja reilu sekunti yliaikaa. Sijoituksemme tällä radalla oli kuudes ja ensimmäien radan jälkeen kolmosluokkien rotumestaruuksissa olimme sijalla viisi.

Hyppyradalla onnistuimme petraamaan edellisestä. Tuomari oli suunnitellut periaatteessa varsin juostavan radan, joka piti kuitenkin keskivaiheilla sisällään kiemuraisen kohdan, jossa suurin osa koirakoista päätyi hylkäykseen. Maksien radalla tehtiin vain kolme puhdasta nollaa. Mikä parasta, yksi niistä oli meidän. Puun takaa aivan yllättäen tältä radalta kotiin tuomisina oli myös upeasti SERT-H! Viimeinkin Ursan hyppyvaliokello lähti käyntiin, kun takataskussamme on nyt ensimmäinen kolmesta hyppyvalion arvoon vaaditusta hyppysertistä. Huippuhienoa!

Rotumestaruusmittelöissä kahden radan yhteistuloksella sijoituksemme nousi hopeasijalle. Emme päässeet siihen tavoitteeseen minkä asetin tälle päivälle, että olisimme agilityradan nollalla saaneet SM-nollat kasaan ensi vuodelle. Kisatuliaisina oli kuitenkin kaksi muuta huikeaa meriittiä, joten ei voi olla kuin tyytyväinen päivän suorituksiin!

     A-kisa, 6,69, sij.6./31 (nopeus 3,33m/s)
     B-kisa, HR, 0/-1,70, sij.2./29 (nopeus 3,94m/s) - SERT-H
          - Lappalaiskoirien 3.lk rotumestaruus 2013, 2.sija

Kaiken tämän päälle saavutimme tänään myös yhden henkilökohtaisen rajapyykin, tämä hyppysertiin oikeuttava tulos oli Ursan kanssa tasan 100. nollatuloksemme kolmosluokassa. Huippu Ursa!

A-kisa, agilityrata

video Taru Vallius

B-kisa, hyppyrata - SERT-H!

video Taru Vallius

Ei kommentteja: