maanantai 2. joulukuuta 2013

Agilitynoviisien harjoituksia vuodelta 2006.

Pengoin vähän agilitytreeniarkistojani ja käteen osui merkintää Ursan (FI AVA BH TK1 Nutukas Ursula) agilitytreeneistä 21.9.2006. Ursalla on siis ollut ikää 1v2kk ja olemme tässä vaiheessa treenanneet kesän verran agilityä ensin Keski-Suomen Kennelkerhon alkeisryhmässä ja tämä treenimerkintä on syksyn jatkoalkeista.

Nämä alla olevat ohjauskuviotreenit oli hauskaa tutkittavaa, vaikka vähän hämmentääkin, notta tällaisillako ohjeilla sitä on aloitettu. Tähän on kuitenkin tultu ja Ursan ja minun tekemä matka helpottaa varmasti minun ja Ursan tyttären Ritun (PAIM-T Omituinen Tunturirisakas) agilitymatkaa.

Tuohon aikaan painimme Ursan kanssa keppien ensimmäisen välin kanssa, ilmeisesti Ursa ei hahmottanut sitä ihan toivotulla tavalla (Ursalle on opetettu kepit namilla vedättämällä). Lisäksi muistoni malttamattomasta Ursa-koirasta pitää paikkansa, kotiläksyksi jäi silloin opetella lähdön istumista sekä rauhoittumista.

1. harj. 
Takaahyppy. Vahva ohjaus kummallakin kädellä. Käskyt AJOISSA: "Aita! - Takaa! - Aita!" Kokeiltiin myös toiseen suuntaan.

2. harj.
VAHVA työntö oikalla kädellä putken toiseen päähän. Ole AJOISSA edellä jo menossa toiselle aidalle ja ohjaus + käsky. Hienosti meni.

3. harj.
Kimurantti, mutta onnistui. Vastakkaisella kädellä ohjaus putkeen. Koiran toiselle puolelle putken päässä, jotta ohjaus sujuvaa. LIIKU kokoajan aktiivisesti.

Kinkkistä, mutta hauskaa! :)

Haukkuu... Ei häiritse minua, kun tehdään. Liittyy siihen, kun opetellaa uutta.
VALTAVA muutos silti esim. taukoaikojen äänenkäytössä. Vieläkin haukkuu/vingahtelee yksittäin, muttei jatka. Keskittyy. Hienoa! :)


Löytyyköhän näitä vanhoja treenipätkiä lisää....

Ei kommentteja: