keskiviikko 22. toukokuuta 2013

1-3-luokan agilitytreenit 21.5.

Eilen osallistuimme Ursan (Nutukas Ursula) kanssa ensimmäistä kertaa JAUn (Järvenpään agilityurheilijat) agilitytreeneihin. Homma eteni pika-aikataululla, kun aamulla vasta sain viestiä, että minut oli hyväksytty koejäseneksi seuraan ja illalla olimme jo kentällä. Meidät on Ursan kanssa pykätty 1-3-luokan kisaavien ryhmään ja treenaamme tiistaisin klo 18 alkaen Ristinummen kentällä Järvenpäässä.


Illan varsinainen treeni oli yli puolen vuoden tauon jälkeen meille oikein passeli hyppyradan pätkä, rimat oli noin 50-55cm huitteilla. Pointtina oli pitkälti takaaohjaus ja koiran irtoaminen, mitkä molemmat ovat meille selkeitä kehittymisen paikkoja. Ursa toimii kyllä suurimmassa osassa tilanteista paremmin, jos saan ohjattua ja vedätettyä sitä edestä, joten jatkossakin varmaan edestäohjaus tulee olemaan "se meidän juttu". Kaikkeahan on silti hyvä osata ja näitä irtoamisharjoituksia täytyy tehdä myös itsenäisesti etu- ja satunnaispalkalla.

Teimme pätkän heti kättelyssä puhtaasti loppuun, mutta meno oli jokseenkin tahmeaa. Toki pitkä treenitauko plus lämmin aurinkoinen kelikin teki tässä varmasti osaansa. Koutsin avustuksella pätkittiin treeniä pienempiin osiin ja päästiin palkkaamaan Ursaa satunnaisesti edestäpäin, jolloin saatiin irtoavuuttakin mukaan. Loppua kohden meno paranikin, kun Ursa tajusi, että se voi edetä minusta poispäin ja se palkitaan siitä.

Toisena treeninä kerkesimme lopuksi tehdä vielä irtoamisympyrää, jossa oli kuusi hyppyä ja putki. Tässäkin palkattiin Ursaa satunnaisesti ja ihan viimeiseksi saatiin Ursasta irti oikein mukavaa irtoamista putkeen. Tämä on sellainen helppo hauskanpitopätkä, jonka voisi rakentaa, kun käy itsenäisesti treenaamassa, vähitellen voi sitten pyrkiä, että itse liikkuisi mukana mahdollisimman vähän, kun koira suorittaa esteitä.

Oli hauskaa päästä esteille pitkästä aikaa, vaikka tauon myötä menomme onkin kärsinyt. Kyllä tästä vielä noustaan! :)

Ei kommentteja: