perjantai 28. helmikuuta 2014

Isäkoira Julle on Pompen taudin suhteen terve.

Tulevan toivotun Omituisen pentueen isän Jullen (Kukkipuun Bakti) Pompen-taudin geenitestitulokset saapuivat Laboklinilta. Julle on geenitestin perusteella terve, joten koska emo Noita (Omituinen Källeröinen) on polveutumisen perusteella niin ikään terve, niin pariskunnan mahdolliset yhteiset pennut saavat vanhempiensa myötä automaattisesti terveet statukset. Upeaa!

Name: Kukkipuun Bakti
Pedigree-ID: FIN 35217/2
Chip-ID: 246098100168812

Pompe Disease (Glycogen storage disease II) - PCR

Result: Genotype N/N (free)

Interpretation: The examined dog is homozygous for intact gene. It is a noncarrier of the defect gene responsible for GSD II (Pompe Disease). This dog is genetically clear and will not be affected by GSD II. This dog can only pass the normal gene on to all its offspring.


Pompen tauti

Pompen tauti on suomenlapinkoirilla, ruotsinlapinkoirilla ja lapinporokoirilla esiintyvä glykogeeniaineenvaihdunnan sairaus.

"Koirilla Pompen tauti ilmenee mm. hidastuneena kasvuna, toistuvana liman oksentamisena, etenevänä lihasheikkoutena ja jatkuvana läähätyksenä. Tautiin liittyy myös käänteis virtaus ruoansulatuskanavassa, johtuen laajentuneesta ruokatorvesta sekä sydänpoikkeavuuksista.

Sairauden ensioireet puhkeavat noin seitsemän kuukauden ikäisillä pennuilla. Koska sairaus on etenevä, siitä kärsivät koirat joko kuolevat tai lopetetaan yleensä ennen kahden vuoden ikää. Koirien Pompen tautiin ei ole hoitoa." (Lappalaiskoirat ry)

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Hieno juttu, että Pompen tulokset tuli noin kivoina takasin! On tuo Julle vaan hauska otus, innostua nyt noin yhdestä jäisestä lumipaakusta :D