torstai 6. maaliskuuta 2014

Noita on todistettavasti tiineenä!

Toissapäivänä maanantaina 3.3. Noidan (Omituinen Källeröinen) oma ihminen Anna pirautti varsin odottamattoman, mutta äärimmäisen positiivisen puhelun. Toisen koiran eläinlääkärikäynnin yhteydessä Iitissä Anna oli kysäissyt eläinlääkäri Taina Rautellilta, josko hänellä olisi ylimääräistä aikaa ultrata Noita ja josko pentusia olisi mahdollista havaita, vaikka maanantaina astutuksesta olikin kulunut vasta 25 vuorokautta. Eläinlääkärillä oli aikaa ja pikavilkaisulla ultralla oli kuin olikin havaittavissa kolme alkiorakkulaa, joissa oli sikiö. Jos mahakarvoja olisi ajeltu enemmän ja jos tutkimusta olisi tehty laajemmin, niin sikiöitä olisi kenties voinut ehkä näkyä useampikin.

Melkoisen ihania uutisia! :) Nyt voi tosissaan ruveta intoilemaan pennuista, sillä näyttää totisesti siltä, että Noita on tukevasti tiineenä Jullelle (Kukkipuun Bakti) ja huhtikuussa maailmaan on luvassa pesueellinen pikku-Noitia ja/tai pikku-Julleja.

Annan raportti aiheesta Noidan blogissa: Noidan salaisuus, josta lainaus emoutuvan Noidan tiienehtyvästä olemisesta parin viime viikon ajalta:

Noita on vaalinut salaisuutta masussaan hartaasti viime viikot. Ei se ole puhua pukahtanut, onko niitä toivottuja tulossa vai ei. Tarkkasilmäiseltä emännältä ei tosin mikään ole jäänyt huomaamatta. Ensimmäisten viikkojen ahmatista ja haaveilijasta on tullut viimeisen viikon aikana kärttyinen, aamupahoinvoiva reppana, joka hellyydenkipeyden puuskissaan heittäytyy tämän tästä kainaloon paijattavaksi. Lenkillä tahti on leppoisan letkeä, eikä mammautuvaa otusta ole voinut, eikä tarkemmin ajateltuna tarvinnutkaan komentaa juuri mistään. Noita kulkee ja toimii kuin ajatus, eikä mitään ylimääräistä tohotusta ole viime viikkoina nähty. Uni on maittanut Noitalaiselle harvinaisen hyvin. Hellästi masua tunnustellen olen laittanut merkille pienen pyöristymisen, mutta mistä näitä nyt tietää. Kyllähän sitä itse kullakin välillä turvottaa.

Annan aikaisempina viikoina huomiolle laitetut ennusmerkit ovat nyt todistettu pentujen tekeytymisen merkeiksi. Melkein jo tunnen nenässäni pienten pentujen tuoksun ja voin kuvitella ne kaarelle taipuneet selät ja vipattavat pikkuhännät, kun tyypit ritirinnan hamuavat maitobaarissa ravintoa. Hienoja uutisia todella! :)

Vastasyntynyt esikois-Noita sekä emo Luna (Nutukas Illusia) 17.6.2009

1 kommentti:

Elina kirjoitti...

Onnittelut tännekin blogiin, vallan mukavia uutisia! :) Kiva juttu pentueen pompenstatuksen osalta myös. :)