tiistai 25. maaliskuuta 2014

Emokoira pyöristyy.

Noidan (Omituinen Källeröinen) tiineysajasta on enää vajaa kolmannes jäljellä ja meneillään on tulevien pentujen kasvun kausi. Tässä vaiheessa jo koiran näköiset, mutta varreltaan vaatimattomat pentuset tulevat tuplaamaan painonsa vielä ennen syntymää ja sen myötä Noitakin tulee vielä kasvamaan muhkeisiin emoeläimen mittasuhteisiin.

Noita viime viikolla 17.3.

Noidan kylkikarvat ovat nousseet pystyyn mammakoiran vyötärön muotojen pyöristyessä ja Noidan oma ihminen Anna kuvaa rouvan liikkuvan leventyneen selkänsä kanssa "tätimäisen pyylevästi". Anna on päivittänyt viime viikolla Noidan kuulumisia: 39.vrk, josta seuraavassa ote esimerkkinä emokoiran arjen hankaluuksista:

Noita on aina tykännyt nukkua kotona sängyn alla. Odotan sitä aamua, kun se ei enää mahdukaan pois sieltä omin avuin. Jo nyt sängyn alle mönkiminen aiheuttaa normaalia suurempaa ähinää ja mutinaa. Aamuiset ruokahaluttomuudet ovat onneksi alkaneet hieman helpottamaan. Askel käy koko ajan rauhallisemmin. Leikkiä tuleva äitikoira ei oikein enää jaksa eikä viitsi - ellei sitten herkkupalan toivossa....

Noidan aikatauluun on viime viikolla mahtunut loishäätö ja ruokavalion muuttuminen. Se on alkanut saada energiapitoisempaa pennuille ja kantaville emoille tarkoitettua ruokaa, jotta oikeiden ravintoaineiden saanti ja kasvun edellytykset varmistuvat sekä emon, että pentujen kohdalla.

Vajaan kahden viikon päästä Noita muuttaa meille ja ruvetaan toden teolla valmistautumaan pentujen syntymään. Jännittävää!

Ei kommentteja: