keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Mummukaisen terveyden tarkistus.

Luna (Nutukas Illusia) kävi eilen rokotuksilla ja samalla tehtiin mummukaiselle vähän laajempaa terveystarkastusta.

Luna 17.6.2014

"Terveystarkastuksessa ei todettu huomautettavaa. Lunan kahdesta kudosmuutoksesta otettiin ohutneulanäytteet (oikean etujalan etupinnalta ja leuan alta). Laitamme tulokset sähköpostilla, kun ne ovat tulleet (n. 1-2 viikkoa)." 

Lunalla on siis nyt muutaman vuoden ollut sellainen halkaisijaltaan ehkä kolmen senttimetrin kokoinen pehmeähkö "nuljuva" patti oikean etujalan juuressa etupuolella ja ehkä parisen vuotta tietynlainen syylämäinen patti leuan alla. Tuota etujalan muutosta on jo aikaisemmin Jyväskylässä eläinlääkärin toimesta roplailtu, mutta silloin eläinlääkäri oli sitä mieltä, että toimenpiteisiin ei sen kanssa tarvitse ryhtyä. Nyt otin asian uudelleen puheeksi, kun se on aina aika ajoin kuitenkin ollut huoleni aiheena ja päädyimme, että otetaan siitä näytteet, että saan asian kanssa mielenrauhan. Eläinlääkäri epäili, että kyseessä voisi olla harmiton rasvapatti, mutta varmahan aisasta ei sormituntumalla voi olla. Tuosta leuanaluspatista en ole suuremmin ollut mietteissäni, mutta päädyin, että napataan siitäkin samalla näytteet, kun kahden näytteen tutkiminen patologilla yhtä aikaa oli huomattavan edukasta suhteessa kahteen erilliseen tutkimukseen. Toivotaan, että mitään hälyyttävää ei näissä ilmene.

Muutoin kaikki oli Lunalla kunnossa. Eläinlääkäri kuunteli sydämen ja nauroi, että onpa todella rauhallinen koira, sydämen ääniä piti oikein keskittyä kuuntelemaan. Eläinlääkärikäynti ei paljoa mamman pulssia nostattanut. ;) Kaiken kaikkiaan Luna oli  varsinainen mallipotilas, antoi tutkia kaikki lunkisti, eikä ollut näytteitä otettaessa oikein millänsäkään. Meijjän ihana mamma.

1 kommentti:

Hanna kirjoitti...

Voi kun Luna on niin mummu-koiran näköinen <3 Hyvä että kaikki kunnossa!