torstai 5. kesäkuuta 2014

Vielä pieni hetki meillä.

VAUHTI, uros
(syntymäpaino 276g, 1vk 592g, 2vk 1025g, 3vk 1403g, 4vk 1897g, 5vk 2582g, 6vk 3340g, 7vk 3753g, 8vk 4250g)



Tiistaina Vauhti täytti tasan kahdeksan viikkoa ja sen kunniaksi pikkukoira pääsi mummunsa kanssa metsäseikkailulle märästä kelistä huolimatta. Edustavia kuvia ei tuolta reissulta saatu, joten kahdeksanviikkoiskuvat tältä päivältä, Vauhtilla on ikää kahdeksan viikkoa ja kaksi vuorokautta.

Noita lähti sunnuntaina, eikä se ole onneksi näyttänyt juuri Vauhtiin vaikuttavan, meininki on edelleen jatkunut vauhtimaisena, rallia ja tekemistä ei ole pikkueläimen menosta puuttunut. Huoltajan ja seuralaisen roolia ovat ottaneet Luna (Nutukas Illusia) ja osittain Hippa (O. Metsähippa), leikkitouhuista taas on pitänyt huolta Ritu (Omituinen Tunturirisakas). Ritu on ollut tähän asti pikkasen liian raju Vauhtin kanssa ja on sitä kyllä osin edelleen, vaikka onneksi Noita kerkesi opettaa Vauhtille railakkaampiakin leikkejä. Ritun menoa toppuuttelemalla ja tilaa rajaamalla tyypit leikkii tosi tosi nätisti ja molemmilla on selvästi hauskaa. Painileikit Omituisten kesken ovat todella kivaa katsottavaa, juoksuleikkeihin Vauhti tarvitsisi vähän tasaväkisemmän vastuksen. :) Vauhti muuttaa ikiomaan uteen kotiinsa vielä tänään iltasella ja onneksi sille on jo kuulemma pari pentukaveria katsottuna. :)

Eilen seurasin iloisena Vauhtin leikkimistä myös ihmisen kanssa, kun leikimme poitsun kanssa rätillä. Tyyppi taistelee hyvin ja vahvasti, mutta toisaalta ei halua omia lelua itselleen, vaan tuo sen takaisin revittäväksi sekä silloin, kun se itse saa "voittaa" sen ja myös silloin, kun lelun heittää kauemmas. Se haluaa selvästi leikkiä ja tehdä yhdessä ja on hyvin kontaktissa ihmiseen. Ruokakupilla olemme viimeisen noin viikon ajan harjoitelleet malttamista ja nyt rupeaa jo oikein mallikas istuminen ja silmiin tapitus löytyä ennen vapautuskäskyä. Vauhti on oikein hieno ja pätevä pieni koira. :)

Hyvin omatahtoinen se on edelleen. Vauhti ilmoittaa vahvasti, jos se on erimieltä tilanteen mukavuustasosta, on sitten kyse sylittämisestä, tutkimisesta, kynsien leikkaamisesta tai harjaamisesta, vaikka sopivassa mielentilassa nämäkin toimenpiteet kyllä sujuvat. Taisteluhalua löytyy kyllä kuin pienestä kylästä, joten tämän kanssa varmasti uudet ihmisensä joutuvat painimaan kerran jos toisenkin. 

Vauhti on reipas, rohkea ja ehtiväinen pieni koiranalku. Pihalla se rohkenee tutkia maailmaa ilman taustatukeakin, se keksii tekemistä ja ehtii paljon. Nauroin sen hyvälle muistille ja jääräpäisyydelle, kun se tomerasti kaiveli kivikossa terassin alle pyrkien. Kävin nappaamassa Vauhtin niistä touhuista ja vein melkein toiselle puolelle pihaa, tarjoten muuta tekemistä. Hetken verran kaveri jaksoikin kiinnostua minun tarjoamastani tekemisestä, mutta kun silmä vältti, niin taas oltiin kielletyissä puuhissa. 

Vauhti on kaikenkaikkiaan hauska tyyppi, mutta veikkaan, että se tulee vielä jääräpäisesti koettelemaan ihmistensä huumorintajua... ;)


Ei kommentteja: